Jesenje slike u mom kraju

Ima li ista lepse od crvenih krosnji. Sreca ne zivim u velikom gradu. Da sam okruzena betonom sigurno ne bih primetila nista osim kise i sivila, ali ti nisu jedine boje jeseni.

Zivim u malom gradu. Nema puno zgrada, napravljene su tek dve ili tri kako bi centar malog mesta delovao urbanije. Sve ostalo su kuce. Moj kraj je jedan od mirnijih, saobracaja je jako malo a zelenila dovoljno da vam unese boje u zivot. Svaka kuca ima bastu pa je lako videti sve lepote bilo kakve promene u prirodi. Trava u mom dvoristu je uvek zelena, ali zato drvece menja sve boje, najpre je crveno ali lisce tad jos uvek cvrsto stoji na granama, tek kad opadne dobija zutu boju i prenosi malo svog sarenila i na travu. Necu se hvaliti zimzelenim biljkama, nemam ih u svom dvoristu oskreno, a ne bih opisivala ono sto ne vidjam svakodnevno. Pricacu vam o svom dvoristu u kojem provodim tako mnogo vremena. Pa cak i kad kisa pada, i nebo je skroz sivo i ukazuje na tugu, lepo je cuti sustanje kapljica kise koje udaraju o lisce kao o male dobose. Nije jesen samo slika, nego i zvuk koji vas asocira na toplu kucu i caj i drage osobe u vasoj blizini.

Jesen nikad nije omiljeno doba ali je svakako jedno od najsarenijih i najzvucnijih. Jedino mu se prolece suprotstavlja svojim bojama, ali kad kroz kisu i hladnocu navedete nekoga da vas zavoli, sigurno posedujete velike potencijale.

4 thoughts on “Jesenje slike u mom kraju

  1. Hvala,mnogo je lepa i svidela mi se mnogo nadam se da ce mi posluziti za temu jesenji pejzaz.
    Hvala, jos jednom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *