Kao da se juce dogodilo sastav

Kao da se juce dogodilo

    Secam se zaista. Kao da je bilo juce. Auto se udaljavao sa prilaza bakinoj kuci a sestra i ja smo se drzale za ruke i u pesmi posmatrale kako se on udaljava.

    To je bio dan kad je tata doveo mamu i malog brata iz bolnice. Bio je septembar mesec ali je dan bio topao i suncan. Ziveli smo u kraju koji je bio u izgradnji, moderno nazvan u skladu sa realnom situacijom „novo naselje“. Oko nas se pruzao prostran vidik okriven travnjacim i tek po nekom kucom koja je tek u izgradnji. Imala sam samo tri godine kad mi se rodio brat, i dan danas se cudim kako je ovaj dogadjaj ostao tako urezan u moje secanje. Beli stojadin koji vozi kroz cistinu i nestaje na glavnom putu koji vodi u Beograd. Baka nas je brzo uvela u dvoriste. Secam se da smo sestra i ja taj celi dan pevale pesmu „ jednog dana resio moj tata za rodjendan da mi kupi brata“. Sati su uvek predugi kad ste dete, i uvek vam se cini da ste za jedan dan imali mnogo vise vremena za razne radnje dok kad ste odrasli vreme neumitno tece odnoseci dan a da pri tom niste stigli da obavite ni ono najvaznije . po povratku majke i brata iz porodilista, secam se da je lezao na krevetu kraj mame a ja sam stajala vise njegovog uzglavlja ljuteci se sto ne otvara oci da me pogleda.

   Eto, jedno malo secanje iz najranijih dana. Boje koje cine ovaj dogadjaj su jako zive. I zivot je lep kad se ovakvih stvari secate kao da su juce bile.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *