Ko ne ume da voli, ne ume da zivi

Sastav Ko ne ume da voli, ne ume da zivi

Toliko je pesama, romana, slikarskih dela, muzickih kompozicija posveceno ljubavi, da bi bilo cudno ne verovati da je ljubav ono sto pokrece svet.

  Jeste li nekad bili zaljubljeni? Sigurno jeste.  Setite se tog osecaja kada vas pogleda osoba prema kojoj gajite posebna osecanja. Osecaj da je ceo svet vas i da u tom trenutku ne postoji materijalno bogatstvo koje bi kupilo ono vase blago koje nosite u sebi u tom trenutku je neprocenjiv. Lepo je i Desanka Maksimovic napisala, ljubav je lepa samo dok se ceka dok od sebe nagovestaj da. Onda mozete zamisliti koliku vrednost i snagu ima ljubav koja se vise ne ceka nego je tu kraj vas. Ljubav pokrece svet, stvara nove ljude, zbog nje menjate grad u kojem zivite, ostavljate ljude koje vise ne volite a za koje ste vezani, menjate radno mesto, napustate skolu, varate i lazete, a sve ove radnje donose nesto novo, unose promene u dnevnu rutinu, menjaju vas kao osobu i grade neki novi svet oko vas. Pa nije li ljubav ono sto nas tera da zivmo hteli mi to ili ne. Naravno da svi umemo da volimo, da to ne znamo nikad nam se nista lepo ili ruzno, interesantno ne bi dogodilo u zivotu. Nije li to prvo osecanje koje prepoznajemo kao bebe u svojim roditeljima.

    Ljubav je nestalna, zato i cini zivot dinamicnim i intersantnim, a iznad svega i nepredvidivim jer nikad ne znate kad ce vas uhvatiti u svoje kandze a onda pocinjete da zivite i menjate sve prema njoj.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *