Sastav Dozivljaj sa efektnim pocetkom i zavrsetkom

Zbog mnogo zahtjeva za sastav na temu Dozivljaj sa efektnim početkom i završetkom odlučili smo da vas nagradimo upravo tim radom.

Dozivljaj sa efektnim pocetkom i zavrsetkom

Podigla je ruku i prinjela je usnama, u očima se vidio strah od istine, a to je da ga neće vidjeti nikada više, da će ga vremenom zaboraviti kao i on nju. Suza je krenula, ali autobus je odmakao da bi je on vidio.

Ljeto. I sunce. Plaža. More. Sve vuče na jedno i ona je to znala, znala je onog dana kad ga je vidjela na plaži. Poslije je i on rekao da ga je opčinila na prvi pogled, da nije zbog ljeta zbog sunca, mora i plaze, da nije zbog zabave, da je voli. Koještarije pomislila je. Voli me? Pa mi smo djeca i koliko uopšte on mene zna. Koliko ja znam njega. Nista o njemu nije znala ni koju muziku sluša ni koji mu je omiljeni predmet, ni imena njegovih roditelja, ma nista o njemu nije znala, osim da ga voli. Da voli ga. Onako kako zna, cijelim srcem.

U svom gradu daleko od mora, plaze, sunca, daleko od njega sada sjedi i misli o njemu i tome kako je zaboravio kako joj se nije javio cijeli dan i kako ce umrijeti čekajući ljeto da ga vidi.

– Izvini što ti se nisam javio. Putovao sam. Ne mogu više. Želim da te zagrlim. Sidji čekam te ispred zgrade –

2 thoughts on “Sastav Dozivljaj sa efektnim pocetkom i zavrsetkom

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *