Sastav Knjiga koja mi se svidela

Knjiga koja mi se svidela

Retko kad mi se dopadnu knjige koje sa primorana da citam. Uvek sam vise uzivala u slobodnom i licnom izboru, privucena imenom ili autorom.

  Moram priznati da nisam sigurna da sam se cesto oslanjala i na savete ili preporuke drugih. Medjutim, ova knjiga bila je poklon i kao takva je zahtevala da bude procitana. To je knjiga pod nazivom Biblija otrovne masline. Jako dobro razradjena s puno detalja ali ne opterecujucih. Opisi se protezu i zalaze u detalje taman toliko da citaocu omoguce da zamisli prostor i likove. Knjiga govori o bivsem vojniku koji je zbog kukavicluka propustio sansu da pomogne svom prijatelju u ratu i samim tim je izgubio istog. Ojadjen svojim postupkom postaje propovednik i sa svojom suprugom i cetiri kceri odlazi u Afriku u ulozi misionara. Zamislite sad cetiri devojcice takoreci tinejdzerke kako zive u svetu u kojem nema nista sto bi njihov zivot ucinilo lepim i interesantnim. Borba oca da dokaze da vise nije kukavica zauvek ce unistiti porodica, a Afrika ce ostaviti dubok trag na svakoj od njih, a nazalost nekimanece ni dozvoliti da se vrate u civilizaciju. Mesavina razlicitih kultura, mentaliteta, obicaja i snova ovu knjigu cini jako zanimljivom i gotovo nemoguce za ispustti iz ruku.

  Ima jako puno knjiga koje sam ovako nasumicno i slucajno procitala, svaka ostavlja duboki trag. Verovatno sam i mnoge dobre propustila izbegavajuci taj mrski naziv lektira.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *