Sastav na temu Ljudske vrline i mane

Ljudske vrline i mane

Bez Lazara ne bi bilo Brankovića, bez Vukašina ne bi bilo Momčila, bez kukavica ne bi se isticali junaci, bez pametnih glupi se ne bi isticali.

Cijelo ljudko društvo je zasnovano na toj neravnotezi borbi izmedju dobra i zla borbi izmedju vrlina i mana. Na osnovu vrlina su napravljena filmska ostvarenja, na osnovu vrlina i mana su neki od praiskonskih legendi nastale. Ipak trešnja ostaje trešnja i sa crvom u njoj. Tako je i čovjek samo čovjek jer u sebi nosi i vrline i mane. Od prvog sjećanja uče nas dobrom i uče nas razvijanju plemenitog i morfalnog u nama, roditelji naši. Pored njih odgajaju nas učitelji, televizori, prijatelji, internet, tetke, cedeovi, babe, novine… Mnogi pod uticajem drugih ili onog crva sto je u njima krenu pogresnim putem i razviju mane umjesto vrlina.

Mozemo okriviti materijalnu situaciju, sredinu u kojoj rastemo, roditelje, internet čak i crva, ali svijet je zasnovan na dvojnosti i na tasu će uvijek biti egal izmedju ljudskih vrlina i mana, osim kada sam ja u pitanju.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *