Sta sam postigao lepim recima

Nisam dobra osoba. Sluzim se lepim recima samo ako to moze meni da donese koristi. Postoji razlog zasto sam takav, menjao sam se, evoluirao kroz vreme i postao bolji.

Pre sam se sluzio lepim recima jer sam mislio da ih ljudi zasluzuju, da ce im biti drago da ih cuju. Medjutim gresio sam. Shvatio sam da se takve stvari obijaju o glavu. Vasu dobrotu i uljudnost drugi tumace kao slabost i mogucnost da vas uvrede. Onda sam poceo reci da biram pazljivo i da se sluzim samo onim koje donose konkretne rezultate. Pricam samo ono sto drugi zele da cuju, daleko od istine, povladjujem i podilazim i dolazim do svojih ciljeva. Postigao sam puno toga lepim recim ali mislim da to nece nikog interesovati jer je bilo samo za moju licnu korist. Dobi sam neke stvari koje sam ionako zasluzio, vracene su mi neke stvari koje su mi po pravu pripadale. Zasto uopste pitate sta postizemo lepim recima, sve sto dobijemo dobijamo za sebe i ne verujem da smo suprotnoj strani ucinili nesto korisno time.

Svaka lepa rec je sebicno delo pojednica kako bi dosao do vlastitih ciljeva. Okruzeni smo lepim recima iz razlicitih izvora i ne secam se da je ijedan od njih osim praznih reci doneo bilo sta korisno meni ili drugima.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *