Tema Jesen u mojoj ulici 6 razred

U polusnu ustadoh iz kreveta i uzeh još jedno ćebe, znao sam došla je jesen.

Ni primjetio nisam sve do tog jutra promjene u mojoj ulici. Hladnoća mi je skrenula pažnju da je stigla jesen. Po svojo melanholiji sam to i mogao pretpostaviti jer ni primjetio nisam da drveće nije isto, da ljudi dovlače drva i spremaju ih za zimu. Sama jesenja kiša otjerala je razigranu dječicu iz ulice i ostavila je gotovo nijemu. Bez dječije graje šetajući mojom ulicom jasno čujem oštar vjetar koji tjera čovjeka da zakopča jaknu. Mali dječiji fudbalski teren je u blatu, još samo dvojica upornih šutiraju loptu. Drvo ispred zgrade izgleda kao postidjeno jer je ostalo bez svog odjela, kao ovca poslije šišanja umjesto meketa čuje se samo tužno šuštanje lišća po zemlji.

Jesen u mojoj ulici je tužna jer joj nedostaje život, nedostaje žamor djece, nedostaje cvrkut ptica koje su već daleko, nedostje sunca koje bi ulici dale toplinu i sasvim drugi izgled.

11 thoughts on “Tema Jesen u mojoj ulici 6 razred

  1. Ja cu iskoristiti ovaj sastav iako mi je tema jesen u mome gradu, cini mi se da ovaj sastav odgovara i na tu temu.

  2. solidan sastav , ali svidja mi se . nedostaju slova sto bi rekli seljaci izgutao si slova ali ipak mi se svidja ja imam za domaci sad taj sastav

  3. Ovaj sastav je baš lep , sutra imam pismeni iz srpskog na temu
    ,,Jesen u mom kraju,, taman mi je dao ideju

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *